Vizyon ve Misyonumuz

 

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümünün Vizyonu

Ülkemizde üstlendiği öncü eğitim ve öğretim modelini temel alarak Odyoloji alanında yürüttüğü akademik ve bilimsel çalışmalar ile topluma ve bilime  katkı sağlayarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmaktır. 

 

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümünün Misyonu

Odyoloji alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal ve ekonomik değişimleri izleyebilen ve yönetebilen, liderlik özelliklerine sahip yetkin odyologlar yetiştirerek birey-aile-toplum sağlığının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak.

Kalite Politikası

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü kalite politikasını aşağıdaki ilkeler belirlemektedir.

  • Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda, misyon ve vizyonumuz doğrultusunda mesleki ilkelerimizi uygulayabilmek.

  • Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda hizmet alanlarımızda gelişimi ve değişimi takip ederek standartlarımızı yükseltmek.

Değerler

1. Yüksek Akademik Nitelik

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü mezunları, Odyoloji Bilimi’nin tüm alanlarında, bilimsel ve teknolojik gelişime paralel, klinik uygulama ve akademik araştırma ortamında yetişerek en üst kalitede bilgi ve beceriye sahip olur. 

2. Yenilikçilik ve Yaratıcılık

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü mezunları, Odyoloji biliminde teknoloji, eğitim ve araştırma konularında yeni yöntem ve yaklaşımları takip eder ve uygular, Odyoloji biliminin prensiplerini benimser, mesleki ve akademik açıdan eleştirel düşünebilir, yaratıcı ve gelişime açıktır.

3. Sorgulayıcı Yaklaşım

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü mezunları, bilgiye ulaşmada, araştırma yapmada ve toplumsal sorunlara çözüm üretmede sorgulayıcı ve eleştirel bir yaklaşım sergiler, sorunları objektif bir şekilde analiz ederek değerlendirme yapar.

4. Etik Kurallara Bağlılık

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü mezunları, toplumsal ve bilimsel sorunlara yaklaşımda bilimsel ölçütleri temel alan etik anlayışını benimser.

5. İnsana ve Doğaya Saygı

Tüm canlıların hak ve özgürlüklerini dikkate alır, korur, her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı çıkar. Çevre ve doğanın korunmasında aktif rol alır.

6. Toplumsal Sorumluluk

Toplumsal sorunlara duyarlılık gösterir, çözüme odaklı görüş ve davranış sergiler. Toplumsal sorumluluk projeleri yürütür.

 

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümünün Hedeflenen Kazanımları ve Stratejileri

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümünün hedeflenen kazanımları ve stratejik gelişimleri bölüm vizyonu ve misyonu kapsamında uygun bir şekilde özetlendiğinde:

Hedeflenen Kazanım 1: Odyoloji biliminin prensipleri benimsemiş mesleki ve akademik açıdan en üst düzey niteliklere sahip mezunlar vererek bölümün saygınlığını korumak ve geliştirmek. 

Bu kazanıma ulusal ve uluslararası boyutta tercih edilen bilimsel alt yapısı en üst düzeyde araştırmacı ve sorgulayıcı ruhu ön planda çözüm odaklı odyolog ve akademisyenler yetiştirmekle ulaşırız. Bu hedef doğrultusunda bölüm programının kalitesini arttırmak için bölüm ders kataloğu Odyoloji Ulusal Çekirdek Eğitim Programı’na (OUÇEP) uygun hazırlanmıştır. Ek olarak, bölüm öğrencilerinin Erasmus+ öğrenci değişim programlarına yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca, bölüm programının kalitesi SABAK akreditasyonu alınarak kanıtlanmalıdır.

Hedeflenen Kazanım 2: Yüksek akademik nitelikteki çalışmalarla odyoloji bilimine ve toplum sağlığına katkı sağlamak.

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü multidisipliner yaklaşımla, fen, mühendislik, sağlık ve tıp bilimlerini temel alarak, bu alanlarda entelektüel katkı sağlamayı amaçlar. Odyoloji, fizik, istatistik, tıp, eğitim bilimleri kökenli öğretim elemanlarımız akademik çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle bilime ve topluma katkıda bulunurlar. 

Hedeflenen Kazanım 3: Ulusal ve uluslararası düzeyde akademik kurumlar, devlet kurumları ve toplumsal örgütlerle var olan ilişkileri sürdürmek ve geliştirmek.

Başkent Üniversitesi Odyoloji Bölümü misyonu ve vizyonu çerçevesinde sağlık hizmetleri veren birimlerle yakından sürdürdüğü ilişkilere değer verir. Program müfredatının mevcut teknolojik gelişmelere uyumlu olmasını sağlamak amacıyla bölüm mensupları, sağlık hizmeti veren devlet hastaneleri, eğitim araştırma hastaneleri, üniversite hastaneleri, işitme cihazı merkezleri, işitsel implant merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa yürütülen projeler, uygulamaya yönelik araştırmalar ve danışmanlık faaliyetleri yapar.